Og vinneren er...

Og vinneren er...

Emergenza Festival 08/14/2017

Dette har vært en av de mest spektakulære finaler I løpet av de siste årene. Regn, tordenvær, vind, sol og fantastiske band. Vi avsluttet denne sesongen med 3 dager fylt med festing og drikking. Ingenting kunne stoppe oss fra å nyte «the rock and roll lifestyle» - heller ikke dårlig vær. Det er på tide å annonsere vinneren… og vinneren er (trommevirvel) THE AGENCY!!! De kommer hele veien fra DANMARK. De stakk av med hovedpremien, og ble kronet som verdensmestere… eller «Weltmeister» som man sier her i Tyskland (dette lærte vi å si etter å ha vunnet den siste verdenscupen i 2014). La oss ta alt fra starten av før vi forteller dere noe mer.

Band nummer 6 var OAKS ABOVE (Canada), og band nummer 5 var FRANK & LE FORME SONICHE (Italia). Band nummer 4 er egentlig ikke et band, men en soloartist med en twist… SNARE COVER (Japan). Nummer 3 var THE TRUEMEN (Tyskland). Til tross for regnet, leverte begge bandene alt de hadde på scenen. Den beste trommisen var “monster” fra ANVILED, og han får et sett med ZULTAN ROCK CYMBALS. Den beste basspilleren var den fenomenale itanlienske bassisten fra FRANK & LE FORME SONICHE, og han får en MARKBASS Head. Den beste gitaristen var fra DELIRIOUS MOB CREW, og han får mesterverket av en gitar – nemlig en SG GIBSON. Med et enstemmig resultat, kom vi fram til at den beste sangeren var Takeshi – en soloartist med navn SNARE COVER. Han får et AKG trådløst mikrofonsett. «Arrangements award» ble introdusert i år, og av den grunn er det et historisk øyeblikk for oss å kunne utdele denne prisen. Den går til 61 MINDS. Dette året hadde vi også en pris for beste keyboardspiller, og denne går til keyboardspilleren fra THE TRUEMEN. Han får opptaksutstyr fra vår gode sponsor STEINBERG. Nå begynner vi å nærme oss topplasseringene… Andreplass går til VOSEM PO GRINVICHU fra St. Petersburg (Russland), og vinneren er THE AGENCY! Kremen av Danmark.

Tidligere har det danske bandet ROCK HARD POWER SPRAY vunnet hovedprisen, og de fikk deretter en kontrakt hos Sony Records. Nok en gang vinner et band fra Danmark. De stakk av med hovedprisen, og ble innlemmet I Emergenzas «Hall of Fame» som verdensmestere. Deres opptreden var fantastisk.

Vi vil understreke at alle bandene var helt fantastiske! De unge guttene fra THE AGENCY som fortsatt var i sjokk etter annonseringen, sprang til hovedscenen (som er nesten like stor som Rothenburg) hvor de overrasket alle med deres rock and roll… Jeg sier dette hvert år: Hvis Andy Warhol sa at alle kun hadde 15 minutter med heder og ære, så tok han feil i dette tilfellet… De fikk hele 3 dager. Der fikk du din «pop art god»… Det har vært en utrolig helg for dette unge bandet, og det endte i gledestårer.

Publikum ble gal av begeistring under den solfylte himmelen… Ja! Endelig ble det sol! Når den store skjermen viste bilde av en 5 fot høy tenåringsvokalist, visste vi at dette var det rette bandet. Mission accomplished.

Juryen, som inkluderte britiske og tyske promotører, musikkutgivere og Marshall Records representanter, gjorde en super jobb. Vi vil takke dem for å ha stilt opp for oss, og det virker som de var ganske fornøyde med at vi ga de alkohol og bandene.

Så har nok et år passert, og mye øl har blitt konsumert back stage… kan vi være så snill å gjøre det igjen neste år??? Nok en takk til alle de fantastiske musikerene som har opptrådt… la oss nå fortsette festen, og nyte headlinerene… ROCK ON!!!

 

PLACERING

POINT

BAND

LAND

1 233 THE AGENCY DENMARK
2 232 VOSEM PO GRINVICHU RUSSIA
3 231 THE TREUEMEN GERMANY
4 218 SNARE COVER JAPAN
5 215 FRANK E LE FORME SONICHE ITALY
6 205 OAKS ABOVE CANADA
7 198 AMOLI NORWAY
8 195 DELIRIOUS MOB CREW SWITZERLAND
9 187 ANVILED POLAND
10 185 UNDERWOODS ITALY
11 183 INTERIEUR NUIT FRANCE
11 183 CALLUM CHYNOWETH BAND AUSTRALIA
13 175 61 MINDS BELGIUM
13 175 WALKING AFTER U KOREA
15 159 SEMPERFIELD GERMANY
15 159 HUANASTONE SWEDEN
17 153 STILL AWAKE GERMANY
18 149 TIME FOR ACTION SPAIN
19 135 BEATS UNLIMETED CREW THE NETHERLAND
20 127 PLEINS PHARES FRANCE
PÅMELDING