Nye tiltak på festivalen

Endringer og tilføyelser til opplegget

Nye tiltak på festivalen

Emergenza Festival 09/07/2017

På Emergenza er vi alltid ute etter å gi deltakerne nye muligheter som de ikke får andre plasser. Vi tar alltid brukbare forslag til oss og i år er det på tiden å introdusere noen nye tiltak.

Noe som flere har etterspurt er jury på alle konserter. Fra sesongen 2017/2018 kommer vi ha "mini-jury" på innledende runder og semifinaler som i tillegg til publikums- og musikerstemmer er med til å avgjøre kveldens resultat. Juryen får en rekke kriterier å dømme ut i fra og de kan sende et av bandene/gruppene på kvelden videre til neste runde utover de band/grupper som publikum og musikere stemmer videre.
Som tidligere år er det en jury som avgjør finalen.

En av hovedanledningerne til å delta på Emergenza (utover at ha gøy og spille på Norges beste klubber) er at man får muligheten til å utvikle seg musikalsk og ta sceneshowet sitt til neste nivå. Vi kommer gi feedback og coaching etter hver runde til de band/grupper som har gått videre. På denne måten kan vi gi en objektiv ekstern vurdering av konserten som man kan ta med videre i forberedelsene til neste konsert.

Emergenza Festival er Europa's ledende festival for upcoming musikk i alle sjangre. Dette betyr at vi har et enormt nettverk, og dette vil vi gjerne dele med av til fler flinke band og grupper fra Norge. Vi utvider utbudet av utvekslings-konserter så vi kan tilby utvalgte deltakere å få spille på så fete klubber som SO36 i Berlin og Knust i Hamburg. I tillegg fortsetter vi med å tilby konserter i København og Aarhus. Alle disse "special guest" konserter ligger utenfor selve konkurransen og er noe vi har sett kan gi en veldig boost i utviklingen av bandet og selvtilliten inad i bandet. Som eksempel spilte Nico&Vinz sin første konsert i Danmark når vi gav de en av disse special guest giggen i København etter de hadde spilt et svært overbevisende show på innledende runden i Oslo.

Som tidligere kan vi hjelpe til om dere vil gi ut musikk via alle strømmeplattformene, men fra nå av kommer vi å kunne tilby muligheter til å flere "plays" på både Spotify og Youtube under Emergenza Festivalens gang. Vi kommer bl.a. å tilby utvalgte band/grupper å bli video-intervjuet hvilket vi har sett kan gi en skikkelig økning av følgere på alle sosiale medier sammenliknet med andre typer av tiltak.

Er det noe som du/dere føler dere trenger for å komme videre med musikken deres - ikke nøl - bare ta kontakt med oss da kan vi se om vi kan hjelpe dere på vei.

PÅMELDING